Vandring

Kommande aktiviteter

Skogsbad i Svartbäcksmåla 31:a augusti. Läs mer här.

Bakgrund

Under en sommarvecka 2017 så bestämde jag mig för att vandra den 170 kilometer långa sträckan mellan den södra och norra fyren på Öland. Vandringen blev inte lätt. För att jag gjorde den svår. Jag gick utan närvaro i steget. Trots att jag hade vandrat en hel del innan just denna vandring så var det först denna gång som fick mig att uppleva skillnaden mellan ett närvarande och ett icke-närvarande steg.

Målet

En vandring har oftast ett mål. Du är på väg någonstans med den. Och målet tar lätt mycket uppmärksamhet i anspråk. Steget blir snabbare av det och resultatet är att du eventuellt når målet en aning tidigare. Grattis! Men hur kändes det längs vägen? Vem vet, senare kanske du klagar över en smärtande höft eller ett skrikande knä. Hade du lagt mer fokus på nuet och inte lika mycket på målet, då hade troligtvis dessa smärtor inte fått lika mycket grogrund.

Mindful vandring

En mindful vandring är en metafor av livet. Du är sannerligen på väg någonstans, det kommer du alltid vara. Men låt det inte ta dig bort från det enda som egentligen finns: nuet, där där allting händer. Med ett närvarande steg så njuter du av vandringen, inte bara av den eventuella kick som uppstår i slutet av vandringen.

Följ med på en vandring eller boka mig med en grupp

Är du sugen på att vandra med mig? Håll utkik på min Facebook-sida för att se om det dyker upp en vandring som du kan delta i. Eller hör av dig via mitt kontaktformulär och fråga mig om jag vill ta med dig och dina vänner på en vandring i nuet (och i den oändligt spännande naturen!).